Studies » Intro

Pietas Studies & Onderzoeksarchief

 

Met de digitale bibliografie Pietas Studies wordt de literatuur over het Nederlandse gereformeerd Piëtisme en de Nadere Reformatie geïnventariseerd. Er is ook aandacht voor gereformeerd gekleurd of beïnvloed Piëtisme in andere Europese landen. Met name voor puriteinse vroomheid en onderlinge vroomheidsrelaties tussen mensen en groepen.

De bibliografie is als digitale catalogus beschikbaar. Zoeken kan zowel laagdrempelig als geavanceerd. Momenteel zijn 2551 publicaties opgenomen.

Raadpleeg Pietas Studies via een Nederlands of een Engels menu.

 

Onderzoeksarchief gekoppeld aan Pietas Studies

Het Pietas Onderzoeksarchief bevat de complete digitale versie van artikelen en boeken over de Nadere Reformatie en over gereformeerde vroomheid. Ruim 709 digitale publicaties zijn direct vanuit de catalogus op te roepen. Ze worden tevens geïndexeerd door Google en Google Scholar. De volgende studies zijn nu beschikbaar.

Geef u op voor de Nieuwsbrief Pietas Online.

 

Het project Pietas Online

Het project Pietas Online is ontworpen en geredigeerd door F.W. (Frans) Huisman. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met het Studiecentrum voor Protestantse Boekcultuur van de Vrije Universiteit Amsterdam & de Stichting Studie Nadere Reformatie.  De website is gebouwd door Novatrix. De teksten van het Bronnenarchief zijn afgewerkt door DionethPietas is niet compleet. Zend uw .

 

Printversie

Ontwerp en realisatie: Novatrix | Advies: Stichting Reformatica
© Stichting Studie der Nadere Reformatie